fredag 28 augusti 2020

Vecka 35

Hej där hemma! 

I dag har vi avslutat veckan med att sammanfatta och utvärdera vad vi gjort och hur det gått. Vi började med att prata alla tillsammans sedan har eleverna skrivit själva i sin loggbok. Loggboken kommer att skickas hem varje fredag och vi vill ha den tillbaka på måndag. Vi vill att ni som vårdnadshavare skriver en positiv kommentar till ert barn om något som de berättar om i loggboken. Inga kommentarer om stavning, handstil etc. Det tränar vi vid andra tillfällen.

Vi har även skickat hem två papper med information. En lapp där vi vill att ni godkänner, eller inte, om ert barn får finna med på bild på ett privat instagramkonto. Barnen ska inte ha tillgång till detta själva, endast genom vårdnadshavare. Denna lapp vill vi ha tillbaka så fort det är möjligt.

Under veckan har vi även pratat om att man inte får komma till skolan eller gå till jobbet om man är sjuk. Tänk på att respektera gällande regler angående covid-19.

Råd för att minska risken för smittspridningen

För att minska risken för smittspridning ska barn, elever och personal vara uppmärksamma på symtom som kan förekomma vid covid-19. Det gäller både lättare symtom som halsont, snuva, illamående och huvudvärk, men även andra symtom som muskel- och ledvärk, feber, hosta och svårigheter att andas.

Om ett barn eller en elev insjuknar under skoldagen ska barnet/eleven gå hem så snart som möjligt. Personalen kontaktar då elevens vårdnadshavare och bedömer om eleven kan gå hem själv eller bör vänta i ett enskilt rum tills vårdnadshavare anländer.

Barn, elever och personal ska liksom alla andra i samhället stanna hemma så länge man känner sig sjuk och man ska vara symtomfri i minst två dagar. Barn och elever kan återgå till skolan även om de har kvarvarande torrhosta när det gått 7 dagar sedan de blev sjuka och om de varit symtomfria i övrigt i minst två dygn.

Barn och elever som har syskon eller andra familjemedlemmar som är sjuka kan gå till förskola, grundskola eller gymnasieskola som vanligt. I hushåll där någon är sjuk är det extra viktigt att vara uppmärksam på symtom hos övriga i hushållet. Vårdnadshavare som är sjuka ska inte lämna eller hämta barn i förskola eller skola. 

Via länken kan du läsa mer:

Folkhälsomyndigheten

Vecka 36

Onsdag  - Simundervisning, badkläder, handduk, lås

Fredag - Idrott, ute, ombyte och dusch.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckoplanering v. 21

  Måndag  20/5 Tisdag 21/5 Onsdag 22/5 Torsdag 23/5 Fredag 24/5   Läxhjälp och extra engelska  14:10 - 14:45 Idrott Friluftsliv på baksidan....