fredag 19 mars 2021

Information vecka 12- 14


Nu har alla elever genomfört första delen, (tala) av de nationella proven i svenska. Med gott humör har alla gjort sitt bästa. Detta är värt att fira i helgen!

Området Tala består av ett delprov som prövar elevens förmåga att kunna samtala om elevnära frågor och ämnen genom att ställa frågor, ge kommentarer och framföra egna åsikter.

Kommande veckor fortsätter vi med delarna läsa och skriva.

Till Läsa hör fyra olika delprov. I två av dessa prövas läsförmågan genom att eleverna läser en skönlitterär text respektive en faktatext och sedan svarar på frågor till dessa texter. I ett tredje delprov prövas förmågan att läsa med flyt. Detta görs i form av högläsning av en skönlitterär text. I ett fjärde delprov prövas förmågan att kunna kommentera och föra enkla resonemang om den skönlitterära texten.

Skriva ingår två skrivuppgifter, som går ut på att eleverna ska skriva en berättande och en beskrivande text. Här prövas elevernas förmåga att kunna skriva texter med handling och innehåll. Utöver det prövas också förmågan att kunna stava samt sätta ut stor bokstav, punkt och frågetecken.

Nedan ser ni vilka dagar vi planerat att genomföra proven. 

Nästa vecka, V. 12

Måndag         Nationella prov, NP, läsa.

Tisdag           NP, läsa.
                      Ingen idrott denna dag.

Onsdag        Vanlig skoldag

Torsdag       NP, skriva.

Fredag        Idrott, skidor, ombyte och dusch.

Vecka 13

Måndag    Friluftsdag. Sandtaget, mer info kommer närmare.

Tisdag     Idrott - Skidor, ombyte och dusch.

Onsdag    NP, skriva.

Torsdag och Fredag     LOV

Vecka 14     Påsklov

Vecka 15

Måndag 12/4 Vanlig skoldag 8:10 - 13:00



Trevlig helg!
Karin, Marie och Lena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckoplanering v. 21

  Måndag  20/5 Tisdag 21/5 Onsdag 22/5 Torsdag 23/5 Fredag 24/5   Läxhjälp och extra engelska  14:10 - 14:45 Idrott Friluftsliv på baksidan....