måndag 18 oktober 2021

Inför hälsosamtal med skolsköterskan

 

Vi kommer snart att påbörja hälsosamtal med alla elever i årskurs 4. Eleverna erbjuds ett individuellt hälsobesök hos skolsköterskan. Hälsobesöket innefattar kontroll av längd, vikt och rygg (skoliosscreening).
Vi kommer också att prata om hur ert barn trivs i skolan, om hälsa och levnadsvanor och annat som är av vikt för att skolgången ska bli så bra som möjligt. 

 

Innan hälsobesöket kommer eleverna att fylla i en hälsoenkät. Enkäten innehåller frågor om skolgång, mående och levnadsvanor. Alla elever i Norrbotten fyller i denna enkät som sedan blir underlag till statistik i en årlig rapport om ungdomars hälsovanor i Norrbotten. De enskilda elevernas uppgifter görs anonyma i statistiken men vi behöver ert samtycke till att registrera ert barns svar i statistiken.

             

Ta gärna del av rapporterna som finns på Region Norrbottens hemsida

https://www.norrbotten.se/sv/Utveckling-och-tillvaxt/Folkhalsa/Hur-mar-vi-i-lanet/Hur-samlar-vi-kunskap/Halsosamtal-i-skolan/Rapporter-Halsosamtal-i-skolan/

 

OBS VIKTIGT!

Inför besöket, till er som inte redan ha fyllt i dessa:

Gå in på Bodens kommuns hemsida; boden.se, klicka på e-tjänster och sedan utbildning för att fylla i följande blanketter:

·       Samtycke hälsosamtal

·       Hälsouppgift

Vi önskar få in uppgifterna så fort som möjligt.

 

Om ni inte har tillgång till internet eller saknar e-legitimation så kan ni få blanketterna i pappersform. Hör av er så ordnar vi med det i sådana fall.

 

Efter hälsosamtalet tas kontakt med er vårdnadshavare vid eventuella tillväxtavvikelser eller annat av betydelse. Hör gärna av er om det är något ni funderar över.

 Vänliga hälsningar

Anna-Karin Rendahl, skolsköterska

070-6951673

Anna-karin.rendahl@boden.se

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckoplanering v. 21

  Måndag  20/5 Tisdag 21/5 Onsdag 22/5 Torsdag 23/5 Fredag 24/5   Läxhjälp och extra engelska  14:10 - 14:45 Idrott Friluftsliv på baksidan....