fredag 28 april 2023

Saker att prata om hemma i helgen

Vårkänslorna har börjat visa sig och vi ser på klassen att det är mycket som händer, det är många regler som testas. 

Vi märker att eleverna ofta har tuggummi, godis eller chips med sig till skolan vilket inte är tillåtet. Det blir diskussioner kring detta istället för att fokusera på skolarbetet, vilket tar en massa onödig tid. Reglerna finns där av en anledning och det är viktigt att alla följer dem. Vi ser även att eleverna har med sig olika varianter av energibars istället för frukt. Dessa energibars innehåller ofta nötter vilket inte är tillåtet att ha med sig till skolan.

Många elever väljer också att vara kvar inne i korridoren eller leka inne i skolan på rasterna. På rasterna behöver alla gå ut för att få frisk luft för att orka med lektionerna. Hjälp era barn att ta med passande kläder för rådande väder.

Det slarvas även med ombyte och dusch vid idrotten. En del elever glömmer ombytet hemma och en del väljer att inte använda det som är med. Vi pratar med eleverna om hur viktigt det är att byta om till idrotten och olika strategier för att komma ihåg att ta med gympakläder. Men prata gärna om detta hemma också. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckoplanering v. 21

  Måndag  20/5 Tisdag 21/5 Onsdag 22/5 Torsdag 23/5 Fredag 24/5   Läxhjälp och extra engelska  14:10 - 14:45 Idrott Friluftsliv på baksidan....