onsdag 24 januari 2024

Info om NO- undervisningen

 Hej! 

Under kommande veckor, 5-9, kommer vi på NO-lektionerna arbeta med området "hälsa och ohälsa".

I detta område kommer mycket fokus ligga på relationer, sex, kärlek, identitet och ansvar, det kommer avslutas med undervisning om tobak, alkohol, droger och narkotika. 

En del elever kanske vill prata om det hemma andra inte, men tänker det är viktigt för er föräldrar att veta att en del tankar och frågor kan dyka upp hos era barn. 

Här kan ni ta del av en del av innehållet, vad vi kommer att prata om samt vilka begrepp eleverna kommer möta. Till materialet

På Skolfilm Norrbotten kan ni eller era barn logga in på mitt klasskonto, välja NO, för att titta på filmer som hör till ämnet eller lyssna på radioprogram. En del av dessa kommer vi se i skolan men kommer inte hinna med allt material. En del av materialet handlar om puberteten som eleverna arbetade med i årskurs fem men fortfarande är aktuellt. En del av undervisningen kommer att beröra även puberteten då områden hänger ihop.  








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckoplanering v. 21

  Måndag  20/5 Tisdag 21/5 Onsdag 22/5 Torsdag 23/5 Fredag 24/5   Läxhjälp och extra engelska  14:10 - 14:45 Idrott Friluftsliv på baksidan....