torsdag 14 januari 2021

Vecka 2 och 3

Hej!

Nu har snart första skolveckan gått, vilken rivstart.

Vi har avslutat kapitlet om bråk i matematik och fortsätter nu med massa och volym. Vi två länkar till filmer om bråk. Se dem gärna tillsammans hemma och samtala om innehållet. 

Bråk från grunden

Bråk som del av antal

I svenska jobbat vi vidare med Livet i bokstavslandet landet. I veckan har vi pratat om gemener, versaler och skiljetecken.  Vi fortsätter att träna på att skriva frågor på olika nivåer. På-, mellan- och bortom raderna. Be ert barn förklara vad det är för skillnad på dessa frågor. 

Vi har även startat upp våra läsgrupper. Eleverna läser högt för varandra i en liten grupp eller enskilt och svarar sedan på frågor digitalt. Detta kommer vi att jobba med ett tag framöver.

Från nästa vecka och några veckor framåt åker vi skridskor på idrotten. Glöm inte att skicka med handduk och ombyte för detta. De elever som inte har egna skridskor får låna här på skolan. Vi anpassar självklart aktiviteten efter temperaturen ute men ta alltid med utrustning.

Kom ihåg att följa gällande rekommendationer ang. covid-19. Stanna hemma vid förkylningssymtom.

Nästa vecka:

Tisdag - Idrott skridskor

Fredag - Idrott skridskor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckoplanering v. 21

  Måndag  20/5 Tisdag 21/5 Onsdag 22/5 Torsdag 23/5 Fredag 24/5   Läxhjälp och extra engelska  14:10 - 14:45 Idrott Friluftsliv på baksidan....