fredag 29 januari 2021

Vecka 5 och 6

 Hej och hå vad tiden går!

Nu har ännu en vecka gått för oss treor. Denna vecka har vi bland annat åkt skridskor, skrivit förklarande texter om rymden och vi har jobbat klart om kroppen. Vi försöker se vad alla behöver träna på i matematik, ett tips är att barnen tränar matte på bingel.

På torsdagar läser vi boken Pojken och Tigern. Boken handlar om en familj från Bodensom är på semester i Sverige. Tigern, som är en katt, kommer bort från sin familj på semesterresan i skåne. På katters vis finner han sin egen väg från Smygehuk i söder förbi ett småländskt glasbruk, Omberg; Göta kanal och Stockholm, längs Norrlandskusten hem mot Boden. Pojken som tror att han följer Tigern i spåren söker efter sin katt i Varberg och Göteborg, i Värmlandsskogarna och i fjällbygden. 

Innan vi läser texten pratar vi om ord och begrepp. Efter läsningen sammanfattar vi texten och pratar om vad som hänt. Denna lektion brukar vara uppskattad.




Det man binglar blir man bra på kanske ni har hört. Bingel är digital färdighetsträning som motiverar och engagerar eleverna.

I vår klass binglar vi. På bingel lägger vi pedagoger in övningar till eleverna. Till exempel på tisdagar läser eleverna ett kapitel i en läsebok som heter Robin, sedan går eleverna in på bingel och jobbar med övningar till kapitlet. Vi har även lagt in REPET,det är matteövningar som de behöver repetera. Barnen har egna avatarer och de kan utrusta sin avatar beroende på hur mycket de bingla. Be gärna barnenvisa er bingei!

Måndag: vanlig skoldag.

Tisdag: skridskor.

Onsdag:vanlig skoldag.

Torsdag:vanlig skoldag.

Fredag: skridskor.


 Nu hoppas vi på att barn och vuxna håller sig frisk och kry.
 Trevlig helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckoplanering v. 21

  Måndag  20/5 Tisdag 21/5 Onsdag 22/5 Torsdag 23/5 Fredag 24/5   Läxhjälp och extra engelska  14:10 - 14:45 Idrott Friluftsliv på baksidan....